Most Unique

We blikken nog even terug…

Naar de 21e Holland Koi Show. Welke prijzen werden er zoal gewonnen door Yoshikigoi…

Hoe uniek is uniek?

We beginnen met een cliché “Drie maal is scheepsrecht”! Wanneer u de onderstaande tekst leest begrijpt u direct waarom dit cliché. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een cliché bericht plaatsen… Maar dan met de titel vier op een rij!

Hieronder ziet u het officiële “pers” moment. Tijdens de podium ceremonie ontvangen een trotse Jos Aben en zijn kleindochter Jill, namens Yoshikigoi Farm, de Award voor de Most Unique koi in de show. Yoshikigoi wint voor de derde maal op rij de Most Unique! Dus in 2011, 2012 en 2013 ging de award voor de Most Unique Koi tijdens de Holland Koi Show naar Yoshikigoi Farm, wat zal 2014 ons brengen?

Most-Unique-2013-award

We kunnen met zekerheid stellen dat deze koi erg uniek is. Een ginrin goromo ochiba zie je niet dagelijks. Sterker nog niet eens wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks. Ook de experts keken hun ogen uit. Wij spraken onder andere Bernie Woollands, een vooraanstaand jury lid uit Engeland, die ons verzekerde nog nooit een exemplaar als deze gezien te hebben. Ook Mike Harvey, het immer goedlachse jurylid uit Zuid Afrika, zag een verschijning als deze voor het eerst. Het was een komen en gaan van juryleden aan het Yoshikigoi vat. Toen vervolgens ook Mikami en Saito San hun goedkeuring gaven kon Yoshikigoi weer een Most Unique Award aan de reeds goedgevulde prijzenkast toevoegen.

Op naar volgend jaar zouden wij zeggen!

Hieronder ziet u de drie Most Unique koi naast elkaar

Klik op de foto voor een vergroting en geniet van deze prachtige verschijningen.