Yoshikigoi zomer koivoer

Yoshikigoi koivoer zomer is ontwikkeld om de meest optimale condities te verkrijgen bij de ontwikkeling van de Koi. Er is uitsluitend gekozen voor kwalitatief zeer hoogwaardige eiwitten. In veel voedersoorten zit een groter gedeelte aan eiwitten wat uit bloedmeel en sojabonnen bestaat.

Yoshikigoi zomer koivoer heeft uitsluitend gekozen voor een kwalitatief zo hoog mogelijke eiwitbron. Deze eiwit bron bestaat uit 43 % waarvan 35 % uit zuiver en hoogwaardig vismeel . Dat betekent dat er slechts 8 % eiwitten gewonnen worden uit de andere ingrediënten zoals o.a. granen.

Bij alle ingrediënten is daarnaast gekozen voor een zo laag mogelijk suikergehalte. Dit betekent een optimale groei met een minimale kans op orgaan vervetting. Slankere maar duidelijk stevige en volle vissen zonder hangbuiken en daardoor betere stimulering van de  lengtegroei.

Extra voordeel door de hoogwaardige ingrediënten is dat bij het zelfde voeraanbod een veel grotere opname plaatsvind waardoor het voer veel efficiënter opgenomen word. Dit betekent onder de streep meer resultaat uit een lagere inverstering. Veel betere glans en daardoor beter behoud van pigmentatie (kleur) met een zeer lage toevoeging van caroteen behoudende ingrediënten.

Door de duidelijk betere glans minder kans op schadelijke invloed van de zon en onnodige huidirritatie en of verbranding. Dit doordat de zon net als bij een spiegel niet inbrandt, maar juist afgekaatst wordt. Hierdoor blijft de U koi veel langer in het behoud van zijn huidkwaliteit en oogt deze dus ook aanzienlijk langer jong. Met andere woorden dus een veel langzamer verouderingsproces.

Minder hoogwaardig koivoer heeft als nadeel dat vele stoffen uitgestoten worden via de huid en daardoor een melkachtige structuur geven aan de slijmhuid. Veelal is deze slijmhuid ook dik en door de melkachtige kleur mat van kleur. Dit betekent dus weinig of geen weerkaatsing van zonlicht. Vergelijk het met een spiegel die je in de zon houdt. De spiegel weerkaatst het grootste gedeelte van het zonlicht. De weerkaatsing van het zonlicht is zelfs zo groot dat je met een spiegel vuur kunt maken.

Plak nu echter dezelfde spiegel af met een matte maar doorzichtige folie. De weerkaatsing wordt dan voor het grootste gedeelte gereduceerd. Bij de vissen betekent dit dat het zonlicht in kan branden en een negatieve en vaak onherstelbare schade aan de huidkwaliteit en pigmentatie veroorzaakt. Daarnaast lost bij een melkachtige slijmhuid ook vaak gedeeltelijk de pigmentatie op.

Door de bovenstaande ingrediënten en visie van Yoshikigoi koivoer is ook de gezondheid van vissen en vijvermilieu gewaarborgd en daardoor beter bestand tegen aanvallen van buitenaf.